Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
December 05. - Mikulás napja képes leírás - December - az év utolsó hónapjáról.tlap.hu
részletek »

December 05. - Mikulás napja - December - az év utolsó hónapjáról.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: december.tlap.hu » December 05. - Mikulás napja
Keresés
Találatok száma - 8 db
A Mikulás segítői

A Mikulás segítői

A Krampusz figurája minden bizonnyal a téli napforduló pogány kori hiedelemvilág szellemeinek testet öltője, ördög formájú, patás, szőrös, szarvakkal ellátott ábrázolása pedig a keresztény gondolatkör gonosz-elképzeléseire vezethető vissza. A jó megtestesítője mellett, aki a Mikulás, szükség volt a rossz, a büntetést osztó megformálására is.

Decemberi ajándékhozók a magyar hagyományok szerint

Decemberi ajándékhozók a magyar hagyományok szerint

Szent Miklós három lányt megmentett a kényszerű prostitúció fenyegetésétől, mikor egy-egy arannyal telt erszényt tett a szegény család ablakába. Eme történet folyamán a 19. században a városokban, hogy a Mikulás az ablakokba helyezett kitisztított cipőkbe szaloncukrot vagy kisebb édességekből és déligyümölcsökből álló piros csomagot tesz december 6-án. E napon halt meg Szent Miklós, s a szenteket ritka kivételektől (pl. Szent László) eltekintve a haláluk napján szokás ünnepelni. Így következetes, ha alakját ekkor ünnepeljük, december 24-éhez nem fűzi semmi hagyomány. A Németalföldön, s többek között Romániában is ünneplik a december 6-át cipőcskékben éjjel érkező ajándékokkal.

Hogyan írhatsz a Mikulásnak?

Hogyan írhatsz a Mikulásnak?

Küldd el kívánságaidat, kéréseidet, esetleges kérdéseidet a Mikulásnak, aki sok szeretettel várja azokat. A levél megírása és borítékba helyezése után az alábbi címzést használd, majd küld el postán: MIKULÁS Nagykarácsony 2425

Igazi levél a Mikulástól

Igazi levél a Mikulástól

A Mikulásiroda weboldalán igazi levelet rendelhetsz a Mikulástól gyermekednek. Oldalunkon három levélcsomag közül választhatsz. A levél mellé választhatsz dedikált fotót a Mikulástól és/vagy egy különleges oklevelet is, melyben a Mikulás hivatalosan is tanúsítja, hogy gyermeked egész évben jó volt. A Mikulás megírja és postázza a levelet, mely hamarosan a postaládátokban landol majd. Képzeld csak el azt a boldogságot a kislányod/kisfiad arcán, amikor együtt kiveszitek a levélszekrényből a Mikulástól érkező borítékot, amin az ő neve szerepel. Használd ki a kedvezményeket az őszi hónapokban, és rendeld meg gyermekednek a Mikuláslevelet!

Mikulás Magazin

Mikulás Magazin

A gonosz Krampusz a jóságos Mikulás állandó kísérője. Története Ez az ördög formájú figura osztrák területről származik, neve is az ausztriai németből való. A német Krampus szó a karom jelentésű régi német Krampen szóból származik, a figurát egyes területeken Krampeln néven ismerik. A gyermekeket rémisztgető alak legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a láncát...

Mikulás műhely a Sarkkörön

Mikulás műhely a Sarkkörön

Szórakoztató internetes tévécsatorna az egész család számára, tele videókkal a Mikulásról, a manókról, a karácsonyról szerte a világban, az északi fényről, Lappföldről és Finnországról. Látogasd meg a Mikulást, a manókat, a rénszarvasokat és társaikat!

Mikulásfalva-Mesefalu Alapítvány

Mikulásfalva-Mesefalu Alapítvány

A Mikulásházat több mint 160.000 látogató tekintette meg, az alapítása óta eltelt időszakban. A vendégek döntő többsége 10 év alatti gyerek volt, akik élvezhették a Magyar Mikulás vendégszeretetét és örömteli órákat tölthettek el a Játszóházban. Emellett színházi- és bábelőadások valamint koncertek is színesítik az évenként megrendezésre kerülő Mikulásfesztivált, mely november elejétől január közepéig tart nyitva Nagykarácsonyban. A Mikulásház és a fesztivál üzemeltetését, szervezését a Mikulásfalva Látványfalu Üzemeltető, Természetvédő és Hagyományőrző Nonprofit Kft. illetve elődje, a Kht. végzi 2003 óta. A társaság célja a Szent Miklós legendájából kialakult Mikulás hagyományok ápolására szolgáló, egész évben üzemelő szórakoztató park létrehozása. A tervezett Mesefalu megvalósításhoz szükséges építési engedély szintű tervek elkészültek, a területrendezési terv korrekciója folyamatban van és a földterület a Kft. birtokába került. A beruházás összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot, s ezzel évi 200.000 látogató zökkenőmentes fogadására nyílik lehetőség. Az ütemezés szerint 2010 őszén kerül sor az alapkő letételére.

Szt. Miklós igaz története

Szt. Miklós igaz története

Szt. Miklós (Mikulás) valóságos történelmi személyiség volt, aki Töröországban élt, és a török gyerekek Santa Claus-ként ( 'Noel Baba', ami annyit jelent, hogy 'Ajándék Apa') ismerték. Ám az id∓mp;tilde;k során sokat változott. Sokan szerették volna kisajátítani, magukénak tudni Szent Miklós személyét. Az olaszok még a csontjait is elraboltatták kalózokkal 1087-ben, hogy a hajózók véd∓mp;tilde;szentjeként jobban vigyázzon az olasz kereskedelmi hajókra, amelyek azokban az években a viharok során szinte teljesen megsemmisült. De 1936-ban a Coca Cola még a szellemét, a legendáját is kisajátította, és üzleti Télapót csinált bel∓mp;tilde;le, aki december 24-én érkezik a gyerekekhez.

Tuti menü