Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
December 24-26. - Karácsony képes leírás - December - az év utolsó hónapjáról.tlap.hu
részletek »

December 24-26. - Karácsony - December - az év utolsó hónapjáról.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: december.tlap.hu » December 24-26. - Karácsony
Keresés
Találatok száma - 10 db
December 25.

December 25.

A karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amelyen Jézus születésére emlékeznek. Időpontja a nyugati kereszténységben december 25-e, ortodoxoknál január 6. Magyarországon a nem vallásos, de keresztény kultúrkörbe tartozók számára általában a szeretet ünnepét jelképezi. Karácsonykor elterjedt szokás a keresztény (és sokszor a nem vallásos) családokban is megajándékozni szeretteiket. December 24-én hagyományosan a családok egész nap böjtölnek (karácsony böjtje), és este fogyasztják el a böjti vacsorát, majd csak december 25-én következik a karácsonyi ebéd vagy vacsora. Újabban kialakult, hogy a rokonokkal, családtagokkal együtt ünnepelnek szenteste, a 'karácsonyi vacsora' keretében. A keresztény vallási ünnep Jézus születésének történetére épül. A keresztény hit szerint Jézus a próféták által megjövendölt Messiás, aki megváltja az emberiséget a bűntől. A Biblia leírása szerint Jézus szegényes körülmények között született, egy istállóban, mert senki nem fogadta be a házába a várandós Máriát, Jézus édesanyját a születés estéjén. A történet szerint három napkeleti bölcs indult útnak ajándékokkal köszönteni a születendő Messiást, és egy fényes csillag vezette el őket Jézushoz.

Elképesztő szokások karácsonykor

Elképesztő szokások karácsonykor

Akár meleg van, akár hideg, ma már szinte mindenütt állítanak karácsonyfát, mindenütt ajándékoznak. Míg nálunk az ünnepelt Jézuska hozza a meglepetést, addig más országokban mástól, más időpontban várják a gyerekek az ajándékot. Ausztriában a Christenkindl, Németországban a Weihnachtmann, Angliában a Father Christmas, Svédországban a Jultomten, egy manó az ajándékozó. Dél-Európában a karácsonyi ünnepkör végén, vízkeresztkor kedveskednek ajándékkal egymásnak az emberek. Spanyolországban a háromkirályok, Olaszországban La Befana lepi meg a gyermekeket. A szokások variálódása, egyedisége csak fokozódik a karácsonyi asztal körül.

Felépült az ország legnagyobb betleheme

Felépült az ország legnagyobb betleheme

Advent első vasárnapjára idén is elkészült Vörsön az óriási betlehem: a kis Somogy megyei falu templomában bárki megcsodálhatja. Február közepéig áll majd, addig legalább negyvenezer látogatóra számítanak. A vörsi betlehemről egyébként már a Guiness Rekordok Könyvénél is tudnak, bár egyelőre nem jegyzik be, mert nincs olyan kategória, ahová illene.

Fényképes ajándékötletek karácsonyra

Fényképes ajándékötletek karácsonyra

Meglepetés Mindenkinek! Fényképes ajándékok - Fényképes ajándék minden alkalomra! Ajándékozz személyre szabott egyedi fényképes ajándékot ünnepekre - Karácsony, Húsvét, ballagás, születésnap, névnap - azaz, minden fontos ünnepre, alkalomra! Nálunk találhatsz rengeteg fényképes ajándék ötletet gyerekeknek, felnőtteknek (férfiak, nők, lányok, gyerekek, szülők, nagyszülők, barátok), vagyis, minden korosztály számára. A fényképes ajándék egy egyedi és személyre szabott értékes ajándék a megajándékozott részére. Az, mivel olyan nincs senkinek, hiszen éppen egy szerettünk, szerelmünk, igaz barátunk képe található rajta. Tutii meglepi - Legyen az ajándékod igazi meglepetés! Készíts most fényképes ajándékot! Az ilyen egyedi fényképes ajándék, meglepetés értéke idővel ... ... még értékesebb, becsesebb lesz a megajándékozott számára. Nézz körül itt az oldalon és válogass kedvedre a tutibbnál tutibb ajándékok között. Ha megtetszett valamelyik ajándéktárgy (főzőkötény, póló, puzzle, plüss figura, fotókristály, medál a gravírozáshoz, telefontok, óra, ébresztőóra, falióra) akkor rendelőprogramunk segítségével töltsd fel saját képedet, fotódat, és mi azt a lehető leggyorsabban, a legjobb minőségben elkészítjük részedre és az ajtódig szállíttatjuk. Ne habozz, válassz egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek, legjobb barátodnak vagy csak egyszerűen saját magadnak. Legyen igazi a meglep

Karácsony, karácsonyi receptek, karácsonyi dalok, versek, sms-k

Karácsony, karácsonyi receptek, karácsonyi dalok, versek, sms-k

A karácsony a szeretet és a béke ünnepe. Végre együtt van a család, a vacsoránál ülve csodáljuk a feldíszített fenyőfát. A karácsonyfa díszítése a XIX. században jött divatba, bár e szokás eredete régi időkre nyúlik vissza - germán közvetítéssel került hozzánk. Tudj meg többet a karácsony eredetéről, a karácsonyi szokásokról, böngéssz a hagyományos és modern karácsonyi receptek között.

Karácsonyi étkezés-hagyományok

Karácsonyi étkezés-hagyományok

A karácsonyt megelőző időszak az advent, a készülődés ideje, amit általában a böjtösebb, szegényesebb ételek jellemeznek. Ez a böjt szenteste ér véget. Az ünnepek alatt mindenki próbálja a legfinomabb menükkel elkápráztatni szeretteit, barátait, hiszen az étkezés a családi, valamint a társadalmi élet egyik szerves alkotója.

Karácsonyi receptek képekkel

Karácsonyi receptek képekkel

Ebben a menüben a karácsonyi és adventi időszakra jellemző sütemény, és étel recepteket gyűjtöttem egy csokorba. Előre elkészíthető linzerek, bon-bonok, darált kekszes édességek, diós és mákos sütemények, mézesek, fahéjas-vaníliás sütemények, nápolyi szeletek, sós ropogtatni valók, kuglófok, gyümölcskenyerek mind megtalálhatók a felsorolásban. A karácsonyi étel receptek listában pedig az ünnepekre jellemző ízeket, recepteket foglaltam össze.

Karácsonyi Sms-ek

Karácsonyi Sms-ek

Ballag a szeretet a karácsonyi fényben, megáll az ajtódban, csengetésre készen, remélem, nálad is nyitott szívre lel, a csengetésre szíved nyitottan felel! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Karácsonyra ajándék

Karácsonyra ajándék

Kedves és valóban személyes ajándék karácsonyra az egyedi fényképpel vagy szöveggel ellátott, fotógravírozott vagy hímzett meglepetés, amely képes megörökíteni és felidézni életünk legcsodálatosabb pillanatait az egyedi ajándéktárgyakon. Az így elkészített egyedi ajándékok nemcsak e szent ünnepen, hanem mindig képesek boldog és örömteli perceket szerezni a megajándékozottnak és az ajándékozónak egyaránt.

Hirdetés
Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár

Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár

A vásárra látogatók az idei évben csaknem száz stand kínálatából válogathatnak, ezek jelentős többségében népművészeti termékeket, karácsonyi ajándékokat és díszeket árulnak. A standok bérlése iránt egyébként az idén a tavalyinál jóval kevesebben, mintegy feleannyian érdeklődtek, ez alighanem az internetes árverésen megállapított, meglehetősen magas bérleti díjaknak tudható be. A legjobb helyeken lévő standok napi bérleti díja ugyanis meghaladja a 800 eurót is. - MTI -

Tuti menü