Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
December - az év utolsó hónapjáról linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: December - Karácsonyi [3. oldal]
részletek »

December - az év utolsó hónapjáról képes leírás: December - Karácsonyi [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: december.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
December havi horoszkóp - 2012

December havi horoszkóp - 2012

Ez az év utolsó naptári hónap szerinti horoszkópja. Megjósoltak már világvégét, apokalipszist erre az időszakra. Mi nem jósolunk világvégét, de előrevetítjük, hogyan érezheted magadat ebben a téli hónapban, amiben nem szűkölködünk az ünnepekben sem.

Decemberi ajándékhozók a magyar hagyományok szerint

Decemberi ajándékhozók a magyar hagyományok szerint

Szent Miklós három lányt megmentett a kényszerű prostitúció fenyegetésétől, mikor egy-egy arannyal telt erszényt tett a szegény család ablakába. Eme történet folyamán a 19. században a városokban, hogy a Mikulás az ablakokba helyezett kitisztított cipőkbe szaloncukrot vagy kisebb édességekből és déligyümölcsökből álló piros csomagot tesz december 6-án. E napon halt meg Szent Miklós, s a szenteket ritka kivételektől (pl. Szent László) eltekintve a haláluk napján szokás ünnepelni. Így következetes, ha alakját ekkor ünnepeljük, december 24-éhez nem fűzi semmi hagyomány. A Németalföldön, s többek között Romániában is ünneplik a december 6-át cipőcskékben éjjel érkező ajándékokkal.

Decemberi horoszkóp

Decemberi horoszkóp

Decemberi horoszkópunk elárulja, hogy mit jósolnak a csillagok az egyes asztrológiai jegyeknek a Nyilas havára a 2012-es esztendőben. Nyilas Horoszkópja arra buzdítja, hogy járjon sokat társaságba, bulikra a szingli Nyilas, mert most lehetősége lesz megismerkedni egy olyan személlyel, akivel szinte kiegészítik egymást, és komoly szerelmi kapcsolat is lehet belőle. De ha mégsem lesz tartós a kapcsolat, akkor is kellemes napokra fog visszaemlékezni később.

Decemberi jeles napok

Decemberi jeles napok

A hajdani falu népe a sötétség hozta szorongást, szórtságot, a betegségnek ágyazó rosszat a karácsonyi készület rítusaival oldotta, zavarta el. Az ember testéb˜l, lelkéb˜l, s a rábízottak sokaságából is ˆzte a gonoszt, hiszen az ˜ dolga volt a Teremt˜ akarat okán, hogy a jószág az istállóban, ólban, a kert, a mez˜, az erd˜, a vizek is épek maradjanak, rendezetten várják a gazdával együt a csodát, a Nap téli fordulatát, Fény-Krisztus születését.

Decemberi népszokások

Decemberi népszokások

OSTYAHORDÁS Többnyire karácsony böjtjén vagy néhány nappal előtte a kántortanító az iskolás gyerekekkel minden családnak megfelelő számú ostyát küldött. Ennek fejében a családok a tanító számára lisztet, babot, tojást, kolbászt, hurkát stb. adtak. Az ostya a karácsonyi vacsora fontos része volt, melyet sok helyen mézzel, borssal, fokhagymával együtt ettek, sőt az állatoknak is adták egészségvarázsló céllal. Az Ipoly menti falvakban legtovább élő népszokás volt a karácsonyi ostyahordás. A negyvenes években a kántortanító megsüttette vagy megsütötte az ostyát, a gyerekekkel szétküldözgette, amiért cserébe lisztet, babot, kolbászt és más élelmet kapott.

Elképesztő szokások karácsonykor

Elképesztő szokások karácsonykor

Akár meleg van, akár hideg, ma már szinte mindenütt állítanak karácsonyfát, mindenütt ajándékoznak. Míg nálunk az ünnepelt Jézuska hozza a meglepetést, addig más országokban mástól, más időpontban várják a gyerekek az ajándékot. Ausztriában a Christenkindl, Németországban a Weihnachtmann, Angliában a Father Christmas, Svédországban a Jultomten, egy manó az ajándékozó. Dél-Európában a karácsonyi ünnepkör végén, vízkeresztkor kedveskednek ajándékkal egymásnak az emberek. Spanyolországban a háromkirályok, Olaszországban La Befana lepi meg a gyermekeket. A szokások variálódása, egyedisége csak fokozódik a karácsonyi asztal körül.

Felépült az ország legnagyobb betleheme

Felépült az ország legnagyobb betleheme

Advent első vasárnapjára idén is elkészült Vörsön az óriási betlehem: a kis Somogy megyei falu templomában bárki megcsodálhatja. Február közepéig áll majd, addig legalább negyvenezer látogatóra számítanak. A vörsi betlehemről egyébként már a Guiness Rekordok Könyvénél is tudnak, bár egyelőre nem jegyzik be, mert nincs olyan kategória, ahová illene.

Fényképes ajándékötletek karácsonyra

Fényképes ajándékötletek karácsonyra

Meglepetés Mindenkinek! Fényképes ajándékok - Fényképes ajándék minden alkalomra! Ajándékozz személyre szabott egyedi fényképes ajándékot ünnepekre - Karácsony, Húsvét, ballagás, születésnap, névnap - azaz, minden fontos ünnepre, alkalomra! Nálunk találhatsz rengeteg fényképes ajándék ötletet gyerekeknek, felnőtteknek (férfiak, nők, lányok, gyerekek, szülők, nagyszülők, barátok), vagyis, minden korosztály számára. A fényképes ajándék egy egyedi és személyre szabott értékes ajándék a megajándékozott részére. Az, mivel olyan nincs senkinek, hiszen éppen egy szerettünk, szerelmünk, igaz barátunk képe található rajta. Tutii meglepi - Legyen az ajándékod igazi meglepetés! Készíts most fényképes ajándékot! Az ilyen egyedi fényképes ajándék, meglepetés értéke idővel ... ... még értékesebb, becsesebb lesz a megajándékozott számára. Nézz körül itt az oldalon és válogass kedvedre a tutibbnál tutibb ajándékok között. Ha megtetszett valamelyik ajándéktárgy (főzőkötény, póló, puzzle, plüss figura, fotókristály, medál a gravírozáshoz, telefontok, óra, ébresztőóra, falióra) akkor rendelőprogramunk segítségével töltsd fel saját képedet, fotódat, és mi azt a lehető leggyorsabban, a legjobb minőségben elkészítjük részedre és az ajtódig szállíttatjuk. Ne habozz, válassz egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek, legjobb barátodnak vagy csak egyszerűen saját magadnak. Legyen igazi a meglep

FLEURT Advent

FLEURT Advent

Vége a karácsonyi zűrzavarnak: Üdvözöljük a FLEURT varázslatos karácsonyi világában! Hogyan tehetné az ünnepeket igazán emlékezetessé? A FLEURT ünnepvarázsló karácsonyi díszeivel! Varázsolja villámütésre karácsonyivá otthonát, vagy lepjen meg valakit 2 órán belül, mindezt a fotelban ülve! Mi megkíméljük Önt a sorban állástól. Legyen adventi koszorú, karácsonyi kopogtató, exkluzív ajándékcsomag, vagy egy értékes ajándék, amire szüksége van: webshopunkon minden egy kattintásra várja. Szemezgessen kínálatunkból, rendeljen online és futárunk már viszi is a meglepetést!

Hirdetés
Hogyan írhatsz a Mikulásnak?

Hogyan írhatsz a Mikulásnak?

Küldd el kívánságaidat, kéréseidet, esetleges kérdéseidet a Mikulásnak, aki sok szeretettel várja azokat. A levél megírása és borítékba helyezése után az alábbi címzést használd, majd küld el postán: MIKULÁS Nagykarácsony 2425

Igazi levél a Mikulástól

Igazi levél a Mikulástól

A Mikulásiroda weboldalán igazi levelet rendelhetsz a Mikulástól gyermekednek. Oldalunkon három levélcsomag közül választhatsz. A levél mellé választhatsz dedikált fotót a Mikulástól és/vagy egy különleges oklevelet is, melyben a Mikulás hivatalosan is tanúsítja, hogy gyermeked egész évben jó volt. A Mikulás megírja és postázza a levelet, mely hamarosan a postaládátokban landol majd. Képzeld csak el azt a boldogságot a kislányod/kisfiad arcán, amikor együtt kiveszitek a levélszekrényből a Mikulástól érkező borítékot, amin az ő neve szerepel. Használd ki a kedvezményeket az őszi hónapokban, és rendeld meg gyermekednek a Mikuláslevelet!

Kalendárium

Kalendárium

December az esztendő tizenkettedik, a polgári év utolsó, az egyházi év első hónapja. Az antik római naptár tizedik hónapja volt az évutó, innen származik a december név. December havát sokféleképpen nevezik: a csillagászok a 'Bak havának' tartják, a meteorológia 'Télelőként' tartja számon, a székely naptár szerint az 'Álom hava', a régi magyar neve pedig a hó legnagyobb ünnepe kapcsán 'Karácsony hava', régi eleink, az Avisura szerint az Istenfiak (Tárkányok) hava elnevezést használták .Decembert jogosan nevezhetnénk Advent heteinek is, hiszen a 'várakozás' a hónap 24-ik napjáig tart. Álomhavához kapcsolódó régi, népi időmegfigyelések: ...ha december lágy, esős, a vetés csak meglehetős... ...a téli köd keleti széllel olvadást okoz, a nyugati szél meg fagyot hoz...

Karácsony hava

Karácsony hava

December régi magyar neve: Karácsony hava. A paraszti munkák már mind véget értek, eljött a pihenés, a családi együttlét ideje, az egész évben végzett munka gyümölcsének megérdemelt élvezete. Ebben a békés hangulatban jutott idő az ünnepi készülődésre, a számos decemberi jeles nap megülésére is. A hónap neve - december - tizediket jelent, a latin őskalendárium tizedik hónapjának elnevezését őrzi. Az év utolsó hónapja volt a tízhónapos római ősnaptárban, mígnem Numa Pompilius, aki Kr. e. 715-től Kr. e. 672-ig uralkodott Rómán, két további hónappal ki nem bővítette azt: az év elejére (március elé) került január, az év végére, december után pedig február.

Karácsony, karácsonyi receptek, karácsonyi dalok, versek, sms-k

Karácsony, karácsonyi receptek, karácsonyi dalok, versek, sms-k

A karácsony a szeretet és a béke ünnepe. Végre együtt van a család, a vacsoránál ülve csodáljuk a feldíszített fenyőfát. A karácsonyfa díszítése a XIX. században jött divatba, bár e szokás eredete régi időkre nyúlik vissza - germán közvetítéssel került hozzánk. Tudj meg többet a karácsony eredetéről, a karácsonyi szokásokról, böngéssz a hagyományos és modern karácsonyi receptek között.

Karácsonyi étkezés-hagyományok

Karácsonyi étkezés-hagyományok

A karácsonyt megelőző időszak az advent, a készülődés ideje, amit általában a böjtösebb, szegényesebb ételek jellemeznek. Ez a böjt szenteste ér véget. Az ünnepek alatt mindenki próbálja a legfinomabb menükkel elkápráztatni szeretteit, barátait, hiszen az étkezés a családi, valamint a társadalmi élet egyik szerves alkotója.

Karácsonyi mesék

Karácsonyi mesék

Mese a karácsonyról, az önfeláldozásról és a szeretetről Valamikor réges régen az erdőben élt két fenyőfa. együtt cseperedtek fel, együtt nőttek. Az egyik fiú volt, a másik lány. Nagyon szerették egymást. Úgy érezték minden az övék...

Karácsonyi receptek képekkel

Karácsonyi receptek képekkel

Ebben a menüben a karácsonyi és adventi időszakra jellemző sütemény, és étel recepteket gyűjtöttem egy csokorba. Előre elkészíthető linzerek, bon-bonok, darált kekszes édességek, diós és mákos sütemények, mézesek, fahéjas-vaníliás sütemények, nápolyi szeletek, sós ropogtatni valók, kuglófok, gyümölcskenyerek mind megtalálhatók a felsorolásban. A karácsonyi étel receptek listában pedig az ünnepekre jellemző ízeket, recepteket foglaltam össze.

Tuti menü